Onderzoek – Dyslexie Screening Test

Als u twijfelt of uw kind dyslexie heeft, maar u wilt niet direct een groot onderzoek laten doen, is de Dyslexie Screening Test een mogelijkheid.
Bij Leersleutel kunt u terecht voor een Dyslexie Screening Test. Dit is een onderzoek waarmee kan worden bepaald hoe groot het risico is dat een kind dyslectisch is.

Het is namelijk verstandig om alleen een gespecialiseerd onderzoek voor een dyslexieverklaring uit te laten voeren als er voldoende aanwijzingen voor zijn. Daarom is een Dyslexie Screening Test zeker aan te raden voorafgaand aan een dyslexieonderzoek. De test geeft handvatten; wat zijn de zwakkere en sterke kanten van het lezen en spellen bij het kind. Dit kan gebruikt worden bij het opstellen van een handelingsplan.

Na een oriënterend gesprek zal de test afgenomen worden. Dit zal ongeveer een uur in beslag nemen. Na verwerking van de testgegevens,vindt er een adviesgesprek plaats waarin onder andere de uitslag van de test en eventuele vervolgstappen worden besproken.

De kosten: 185 euro (inclusief het oriënterend gesprek, de testafname, het verwerken van de resultaten en het adviesgesprek).

Doelgroep: kinderen vanaf 6,5 tot en met 16 jaar.

Meer informatie? Neem dan contact op met Leersleutel via mail of telefoon.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
CyberChimps